Att köpa damkläder är för de flesta roligt, rogivande och fyllt med spänning. Det är något visst med att handla kläder, en känska av exklusivitet sköljer över kroppen i takt med att man känner sig pånyttfödd med nya damkläder i påsarna. Modeindustrin riktar sig främst till kvinnor av den anledningen att kvinnor alltid älskat att shoppa damkläder till sig själva. Män runtom i världen tycker säkerligen att det är minst lika roligt att shoppa herrkläder och visst tycker både män och kvinnor att det är roligt att köpa barnkläder, men just damkläder och shopping har alltid varit synonymt med kvinnor och det ständiga behovet av att förnya garderoben.
 
Att fråga vad som är på modet ger troligtvis lika många svar som frågan vad det är för väder. Med andra ord får man olika svar beroende på årstid och vart man befinner sig. Mode på damkläder brukar vara likartat i hela västvärlden. Tack vare globalisering, Internet och livesändningar på tv världen över är modet detsamma. Från säsong till säsong ändras modet på damkläder och inför varje ny säsong sitter modeskaparna och gnuggar tinningarna blodiga för att komma på vad som är snyggt just för den kommande säsongen.
 
Bloggare och då i synnerhet toppbloggarna av det kvinnliga könet har kommit att bli riktiga makthavare inom mode. På senare år har bloggandet ökat kraftigt världen över och de kvinnliga bloggarna som har många läsare brukar kunna bestämma modet. Likaså kvinnor i en hög maktposition brukar även ha makt över modet. Färska undersökningar visar exempelvis att USA:s Första dam, presidenthustrun Michelle Obama är en av världens mäktigaste kvinnor, men även en av världens mäktigaste modeskapare. Det räcker med att hon visar sig på stan, på en invigning eller på tv i en viss utstyrsel, så blir det genast ett hett eftertraktat modeplagg.
 
Alla kvinnor håller nog med om att det är roiligt att shoppa. E-handel är ett fenomen som blivit allt mer vanligt. Årligen omsätter e-handel multimiljardbelopp och då är damkläder en stor källa till dessa intäkter. Den största anledningen till att e-handel är så populärt är för att det är så enkelt och går så fort. Med hjälp av en dator kan du på bara några minuter shoppa damkläder så det räcker för flera år framöver. Sedan är det bara att luta sig tillbaks i soffan och vänta på att din beställning levereras till dörren och du har alltid 14 dagars öppet köp.